Faydalı Bilgiler
29.08.2016 - ABS FREN SİSTEMİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR

ABS FREN SİSTEMİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR

 

İlk ne zaman duydunuz? Yeni bir araba alırken mi? Yoksa hiç duymadınız mı? Duydunuz veya duymadınız, biz söyleyelim. ABS (Antilock Braking System) ani frenlerde aracınızın tekerlerinin kilitlenmesini önleyerek güvenli bir duruş sağlarlar.

KLASİK FRENLERDEN ABS FRENLERE...

İlk önce her arabada bulunan fren sistemine biraz bakalım.

Frenler belli bir süratte giden arabamızı durdurmaya yararlar. Başlıca iki tip fren vardır; diskli frenler ve kampanalı frenler.

Arabaların ilk icadından bu yana her arabada bulunurlar. Tabi ki kullanılan malzeme ve sistemler değişmiştir ama prensip aynıdır. Sonuç da aynıdır: Frene basılınca araç durur. Daha doğrusu durmasını isteriz. Hem de güvenli bir şekilde, kaza yapmadan.

Bir düşünün ani bir fren yaptığınızda ne olduğunu. Tekerler kilitlenir ve arabanız kayıp savrulmaya başlayabilir. Bu sırada istediğiniz kadar çevirin direksiyonu bir faydası yoktur. Gitmek istediğiniz yöne gidemezsiniz. Arabanız kendi kendine kaymaktadır.

Böyle bir durumla karşılaşmak istemezsiniz değil mi? Arabanızın hakimiyetini kaybetmeden güvenli bir şekilde frenlemek en iyisi olurdu.

İşte bu isteklere cevap veren bir fren sistemi olan ABS, günümüz teknolojisini kullanarak bizlere güvenli ve konforlu bir sürüş sağlıyor.

PEKİ NEDİR BU ABS?

ABS İngilizce’deki ‘Antilock Braking System’ kelimelerinin baş harflerini temsil eder. Türkçe karşılığı ise ‘kilitlenmeyi önleyen fren sistemidir’. Aynı zamanda Almanca’daki ‘Anti Blockier System’ kelimelerinin kısaltması da ABS’dir.

 

ABS sistemi temel olarak üç parçadan oluşur. Bunlar:

 

1.) Teker hız algılayıcıları:
Tekerlerin üzerinde bulunan ve tekerlerin dönüş hızını algılayan parçalardır.
2.) ABS hidroliği:
Fren pompasından gelen hidrolik borular bu parçaya bağlıdır. Fren pedalına sürücünün ne kadar kuvvetle bastığını da ölçmeye yararlar. Aynı zamanda bu parçanın içindeki valfler her bir tekere giden fren basıncı miktarını ayrı ayrı kontrol edebilir.
3.) Elektronik kontrol ünitesi (ECU):
ABS hidroliğinin bir parçasıdır. Teker hızlarını, fren basınçlarını analiz ederek ABS’yi devreye sokar ve çıkarır.

 

NASIL ÇALIŞIRLAR?

Öncelikle bilmemiz gerekir ki ABS’nin devreye girmesi için tekerlerin herhangi birinde frenleme esnasında durma eğilimi (veya kilitlenme) olmalıdır.

Örneğin ani bir fren yaptınız. Fakat arabanızın sol ön tekeri yol üstündeki buzlu veya ıslak kısma denk geldi. Bu durumda sol ön teker diğer tekerlere göre daha çabuk kilitlenecek ve kaymaya başlayacaktır değil mi? Sol ön tekerde bulunan hız algılayıcısı tekerin hızının düştüğünü ve durma eğilimi göstermeye başladığını ECU’ya (elektronik kontrol ünitesi) bildirir. Bu sırada fren pedalına uygulanan basınç miktarı da ECU tarafından bilinmektedir. ECU hemen sol ön tekerin kilitlenmesini engellemek ister ve fren basıncını o teker üstünde azaltmak için ABS hidroliğini devreye sokar ve anında devreden çıkarır. Sol ön teker yine kilitlenme eğilimi gösterince ABS hidroliği yeniden devreye girer ve devreden çıkar. Bu işlem saniyede yaklaşık 16 defa tekrarlanır ve siz fren pedalında bir titreşim hissedersiniz. Bu titreşim arabanızı güvenli bir duruma getirinceye kadar devam eder.

Yukarda örneğini verdiğimiz durumlar gibi tekerlerin kilitlenmesini gerektiren her fren uygulamasında ABS devreye girmektedir.

ABS’nin size en büyük avantajı ise bu ani frenlemeler esnasında aracınızı istediğiniz gibi sağa sola yönlendirebilmenizdir.

BİRAZ DA HAREKET!

Teorik olarak ABS’nin nasıl çalıştığını öğrendik. İşin biraz eğlenceli ve hareketli yanına geldi sıra.

Aşağıdaki video sizlere ABS’nin olduğu ve olmadığı durumlar hakkında bir fikir verecektir.

 

 

MERAK ETTİKLERİNİZ!

Arabamda ABS var, freni pompalamam gerekir mi?
Hayır. Arabanızda ABS varsa sizin yerinize bunu o yapar. Sizin sadece normal şekilde frene basmanız yeterlidir. Frende bir yumuşama ve titreşim olacaktır, ayağınızı fren pedalından çekmeden frenlemeye devam etmeniz gerekir. Arabanızda ABS yoksa, tekerlerin kilitlendiği ani frenlerde, freni pompalamanızda fayda vardır. Bu en azından aracınızın hakimiyetini kaybetmemesini sağlar.

ABS fren ile daha kısa mesafede mi dururuz?
ABS fren mesafesini biraz kısaltabilir ama ABS’nin amacı fren mesafesini kısaltmak değil, aracınızın kontrolünü kaybetmeden, acil frenleme esnasında durmanızı sağlamaktır.

ABS fren sistemi tüm araçlarda var mıdır?
Hayır maalesef yoktur. Markalara göre çeşitlilik göstermesine rağmen genelde opsiyon olarak sunulsa da gün geçtikçe standart bir donanım olarak araçlarda yerini almaktadır. Mesela 1992 yılından bu yana Mercedes’in tüm binek modellerinde ABS standarttır.

Arabamda ABS fren varsa frene daha geç ve ani basabilir miyim?
Böyle bir hareketin istenmeyen sonuçlar doğurabileceği bilinmelidir. ABS yokken ne zaman frene basıyorsanız, ABS varken de aynısını yapmalısınız.

kaynak:soylenasil.com

Firma Çalışmalarımız
 
Araç Motor Beyni Tamiri, ABS Tamiri, AİRBAG (Hava Yastığı) Beyni Tamiri, Direksiyon Beyni Tamiri, İmmobilizer Tamiri (Elektronik Anahtar), İmmobilizer Resetleme, Anahtar Kodlama, Yedek Anahtar Kodlama, Pompa Beyni Tamiri, Merkezi Kilit Beyni Tamiri, Direksiyon Beyni Tamiri, Kilometre/Hız Gösterge Paneli-Saati Tamiri, Enjeksiyon Beyni Tamiri, BSİ Modülü Tamiri, Body Beyin Tamiri, LPG Beyni Tamiri, Şanzıman Beyni Tamiri, Ateşleme Beyni Tamiri, Oto LCD Tamiri, Endüstriyel Kart Tamiri, Chip Tuning, ABS Lambası Söndürülür, Airbag Lambası Söndürülür, Elektronik Kart Tamiri, CNC Kart Tamiri, ABS Fren Tamiri, Her Türlü Oto Beyin Tamiri Garantili Yapılır, Danışmanlık Hizmeti Verilir, Entegre Programlama Yapılır, Arıza Tespit Cihazı Tamiri, Arıza Tespit Cihazı Satışı, Oto Elektronik Beyin Kursu Verilir, Motor Beyni Satış, ABS Beyni Satış, Aribag Beyni Satış, Body Beyni Satış, Direksiyon Beyni Satış, Kilometre/Hız Gösterge Paneli-Saati Satış, , Pompa Beyni Satış, Enjeksiyon Beyni Satış, BSİ Modülü Satış, LPG Beyni Satış, Şanzıman Beyni Satış, Flash Programları Satış, Eprom Programları Satış, Komponent Satış, Oto Beyin Entegresi Satış, Entegre Soketleri Satış, Beyin Programı Satış, Oto Beyin Transistör, Tristör, Mosfet, Her Türlü Oto Beyin Orijinal Sıfır-Çıkma Entegresi Satış.
27.08.2016 ENTEGRE NEDİR? NASIL ÇALIŞIR
28.08.2016 MOTOR BEYNİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR
28.08.2016 IMMOBILIZER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR
28.08.2016 AİRBAG (HAVA YASTIĞI) NEDİR? NASIL ÇALIŞIR
27.08.2016 CHİP TUNİNG NEDİR? NASIL YAPILIR